PATATA TORTILA PINTXOA Osagaiak: Patatak, olioa,arrautza,gatza,tipula eta ogia. Prestaketak: Lehenengo zartailan olioa jarri.Gero patatak txikitu eta tipularekin frijitzen jarri,su bajuan biguindu arte eta gatza bota.Biguinduta daudenean oliotik atera.Arrautzak irabiatu eta patatarekin nastu.Ori dena nastu eta zartailean bota eta gero ogiaren gainean jarri.
PRESTAKETA Lehenik patata moztu,gero olioa berotzen jarri . Arrautzak molde batean jarri ebakita eta nahastu.Ondoren patatak eta arrautzak batera nahastu eta zartagira bota eta sutan utzi guztiz egin arte.
TXAKA PINTXOA osagaiak: txaka, ogia, maionesa Lehenengo ogia 15 segundutan berotu mikrondasean. Gero txaka gainean jarri eta azkenik maionesa bota gainetik.
Aurrena ogia azpian jarri, ogiaren gainean atuna eta honen gainean arrautza. Ondoren ganba eta azeituna jarri eta azkenik maionesa gehitu eta txotxarekin dena eutsi.
PINGUINOAK osagaiak 6 antxoa firadelfia pote bat 3 tostada 3 arrautz 3 azeitun azenario txiki bat
prestaketa Lehenengo ur beroa jarri kazuela batean. Ondoren 3 arrautzak sartu 20 min utzi berotzen eta egosita egongo da. Ondoren atera arrautzak eta 2 zulo egin. Gero azeitunak sartu eta gainetik antxoa jarri. Hantxoak zatitan moztu behar dira. Bukatzeko azenarioa mozten duzu sudur bezala eta listo. ON EGIN !!!!
- 5 hirugiar xerra - piper gorri bat - 5 gazta xerra - 5 cl tomate raiatu
PRESTAKETA:
Lehenik ogia txigortu. Jarraian ogiari tomate raiatua ipini. Gero piperra garbitu, bost xerratan moztu eta frijitu. Ondoren hirugiarra frijitu. Geroago piperra eta hirugiarra gaztaz bildu. Bukatzeko dena txotxa patez lotu.
ARRAUTZA BETEAK Osagaiak: 4 Arrautz 80g urdaiazpiko egosiak (Txaka edo atuna) Maionesa Prestaketa 1Arrautzak egosten jarri ur berotan 10 minutuz. 2 Arrautzei azala kendu eta erdibitu ondoren,gorringoa txikitu eta atuna,txaka urdaiazpikoa eta maionesarekin nahastu. 3 Bete arrautzak nahasketarekin eta...ON EGIN!
Osagaiak: Arrautza1, maonesa pixka bat, atuna, ogi xerra bat, txotxa
Prestaketa: Lehenengo arrautza egosi. Gero arrautza zatitu eta ogiaren gainean jarri. Ondoren atuna arrautzaren gainean jarri eta txotxarekin eutsi. Azkenik maonesa jarri karakola bat bezala txotxa ikutu gabe. On egin!
IBAI MARRAZOA Osagaiak: ogia atuna eta arrautza. Prestaketa: Lehenengo patata zatitu eta olioarekin zartagita bota. ONdoren arrautza nahastu eta zartagira bota.Su txikian egiten denean buelta eman, ogia moztu eta azkenik atuna jarri gainean. On egin!
julen.s Roilito Bilkaria Osagaiak:arrautzak,gatza,olioa,ogia,york urdail azpikoa. Prestaketak:Arrautza irabiatu egin behar da tortila egiteko,gatza bota eta zartari batean olioarekin egin behar da.Gero tortilarekin eta urdai azpikoarekin bilkari bat egingo dugu.Azkenean dena ogi-tarteko baten gainean txukun-txukun jarri behar da.
txitak OSAGAIAK Arrautza bat,atun pixka bat eta azeituna bat.
ERREZETAK Hasteko arrautza egosi eta goitikan moztu.Ondoren barrukoa kendu eta ondo garbitu , arrautz egosiaren barrukoa eta atuna nahastu eta arrautzaren barruan sartu bola moduan.Txitaren begiak egiteko bi azeituna zatiak jarri arrautzari eta bukatzeko ondo ustu tripa eta on egin
Pintxo la ganba del norte
ErantzunEzabatuOSAGAIAK:
Ogia
Txaka
Ganba bat
Urdaiazpikoa
PRESTAKETA:
Lehenengo ogia xigortu hondoren txaka jarri gero urdaizpikoa jarri eta azkenik txotx batekin ganba pintxatu.
PATATA TORTILA PINTXOA
ErantzunEzabatuOsagaiak:
Patatak, olioa,arrautza,gatza,tipula eta ogia.
Prestaketak:
Lehenengo zartailan olioa jarri.Gero patatak txikitu eta tipularekin frijitzen jarri,su bajuan biguindu arte eta gatza bota.Biguinduta daudenean oliotik atera.Arrautzak irabiatu eta patatarekin nastu.Ori dena nastu eta zartailean bota eta gero ogiaren gainean jarri.
HIRUKI PATATA:
ErantzunEzabatuOSAGAIAK
-Arrautzak
-Patatak
PRESTAKETA
Lehenik patata moztu,gero olioa berotzen jarri .
Arrautzak molde batean jarri ebakita eta nahastu.Ondoren patatak eta arrautzak batera nahastu eta zartagira bota eta sutan utzi guztiz egin arte.
ON EGIN !!!!
TXAKA PINTXOA
ErantzunEzabatuosagaiak: txaka, ogia, maionesa
Lehenengo ogia 15 segundutan berotu mikrondasean. Gero txaka gainean
jarri eta azkenik maionesa bota gainetik.
TRIKUA
ErantzunEzabatuOSAGAIAK:
Ganba 1
Arrautza ½
Maionesa
Atuna
Ogia
Txotxa 1
Azeituna1
PRESTAKETA:
Aurrena ogia azpian jarri, ogiaren gainean atuna eta honen gainean arrautza. Ondoren ganba eta azeituna jarri eta azkenik maionesa
gehitu eta txotxarekin dena eutsi.
PINGUINOAK
ErantzunEzabatuosagaiak
6 antxoa
firadelfia pote bat
3 tostada
3 arrautz
3 azeitun
azenario txiki bat
prestaketa Lehenengo ur beroa jarri kazuela batean. Ondoren 3 arrautzak sartu 20 min utzi berotzen eta egosita egongo da. Ondoren atera arrautzak eta 2 zulo egin. Gero azeitunak sartu eta gainetik antxoa jarri. Hantxoak zatitan moztu behar dira. Bukatzeko azenarioa mozten duzu sudur bezala eta listo.
ON EGIN !!!!
ErantzunEzabatuPINTXO KIRIBILDUA:
OSAGAIAK:
( 5 pertsonentzat )
- 5 hirugiar xerra
- piper gorri bat
- 5 gazta xerra
- 5 cl tomate raiatu
PRESTAKETA:
Lehenik ogia txigortu. Jarraian ogiari tomate raiatua ipini. Gero piperra garbitu, bost xerratan moztu eta frijitu. Ondoren hirugiarra frijitu. Geroago piperra eta hirugiarra gaztaz bildu. Bukatzeko dena txotxa patez lotu.
ON EGIN !!!!!!
GANBILA:
ErantzunEzabatuOSAGAIAK:
ogia
urdaiazpikoa
ganba
PRESTAKETAK:
Hasteko ogia xigortu, ondoren udaiazpikoa sartu, beranduago txotx bat sartu erditik eta bukatzeko ganba sartu.
GALEPERREN KABIA
ErantzunEzabatuOSAGAIAK:
-ogi xigortua
-txerri xolomoa
-txanpinoia
-galeper arrautza
-urdaiazpikoa
PRESTAKETA:
Lehenik ogi xigortuaren gainean xolomoa plantxan jartzen da,gero txampinoia labean eginda xolomoaren gainean urdaiazpikoa.
ARRAUTZA BETEAK
ErantzunEzabatuOsagaiak:
4 Arrautz
80g urdaiazpiko egosiak (Txaka edo atuna)
Maionesa
Prestaketa
1Arrautzak egosten jarri ur berotan 10 minutuz.
2 Arrautzei azala kendu eta erdibitu ondoren,gorringoa txikitu eta atuna,txaka urdaiazpikoa eta maionesarekin nahastu.
3 Bete arrautzak nahasketarekin eta...ON EGIN!
OLAIA
ErantzunEzabatuArrautzaren karakola
Osagaiak:
Arrautza1, maonesa pixka bat, atuna, ogi xerra bat, txotxa
Prestaketa:
Lehenengo arrautza egosi. Gero arrautza zatitu eta ogiaren gainean jarri. Ondoren atuna arrautzaren gainean jarri eta txotxarekin eutsi. Azkenik maonesa jarri karakola bat bezala txotxa ikutu gabe. On egin!
IBAI
ErantzunEzabatuMARRAZOA
Osagaiak: ogia atuna eta arrautza.
Prestaketa: Lehenengo patata zatitu eta olioarekin zartagita bota. ONdoren arrautza nahastu eta zartagira bota.Su txikian egiten denean buelta eman, ogia moztu eta azkenik atuna jarri gainean. On egin!
julen.s
ErantzunEzabatuRoilito Bilkaria
Osagaiak:arrautzak,gatza,olioa,ogia,york urdail azpikoa.
Prestaketak:Arrautza irabiatu egin behar da tortila egiteko,gatza bota eta zartari batean olioarekin egin behar da.Gero tortilarekin eta urdai azpikoarekin bilkari bat egingo dugu.Azkenean dena ogi-tarteko baten gainean txukun-txukun jarri behar da.
txitak
ErantzunEzabatuOSAGAIAK
Arrautza bat,atun pixka bat eta azeituna bat.
ERREZETAK
Hasteko arrautza egosi eta goitikan moztu.Ondoren barrukoa kendu eta ondo garbitu , arrautz egosiaren barrukoa eta atuna nahastu eta arrautzaren barruan sartu bola moduan.Txitaren begiak egiteko bi azeituna zatiak jarri arrautzari eta bukatzeko ondo ustu tripa eta on egin